tirsdag den 14. februar 2012

MIT syn på "kropsdebatten"


Det er pudsigt med den kropsdebat der er så meget oppe lige nu. Jeg har selv tænkt på tidligere at lave et indlæg om netop BlondinBella og Kissie, da de jo tydeligvis er meget forskellige.
Først og fremmest vil jeg ikke ytre hvad jeg synes der er den rigtige og forkerte måde at se ud på, det må være op til den enkelte person, hvad man har det bedst med.
Der hvor jeg bliver harm er faktisk den nedladende attitude der tit kan være overfor de SLANKE piger. Lige nu hvor der er så mange der er vrede over måden Blondinbella bliver omtalt på ender de selv med at blive ligesådan, hvor de bare nedgør de tynde piger i stedet. Her får jeg måske nogle hug men dem må jeg tage. Det er som om det er tabu at udtale sig om at man synes en pige er for kraftig men ofte hører man: "spis dog noget mere" Til slanke piger.
Jeg har hørt mange sige/skrive om Blondinbella: "Hun er en RIGTIG kvinde, som kvinder skal se ud med former", Betyder det at en slank pige ikke er en rigtig kvinde?
I morges så jeg indslaget i Go Morgen Danmark med Kia og Katrine. Jeg synes de klarede sig rigtig fint og fik sagt deres holdninger. Til gengæld var jeg decideret i chok over Morten Reesens udtalelse som var noget i retning af: "Der er jo INGEN mænd der synes sådan en tynd tændstikpige er lækker" Hvorfor er det tilladt at sige sådan i vores samfund hvis man ikke må ytre når ens holdning er det modsatte?

Hvad tænker I?

25 kommentarer:

 1. Synes det er en masse snak om at se normal ud. En masse fokus på normal=str 40-42. Jeg er en 46-48, er jeg så unormal? Hvis folk synes Blondinbella er tyk, hvad er jeg så?

  Der mangler en plus size blogger's mening om debatten.

  Det lyder måske kikset, men skønhed kommer indenfra, om man er tyk eller tynd er ligemeget. Og hvis man ikke har noget pænt at sige, ja så burde man bare lade være.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg synes faktisk udtrykket "normal" er forkert, for ligesåvel som du tænker om du med din størrelse er unormal skal en størrelse 34 så føle det samme? Fordi man ikke er en str 40?

   I mine øjne er det vigtigste man selv har det godt, fuck alle andre!

   Slet
 2. Åh Sanne, du kender jo min holdning...! Jo, tynde kvinder er også kvinder, tror kæden hopper af for mig, når man ikke er sund, men syg. Altså når man skader kroppen. Om man så er en sund str 34 eller en sund str 48 er et fed. Sundhed er det nye sort og det er ikke fedt a sulte/foræde/skade sin krop, efter min mening. Og måske er det udskældt at være tynd, men de idealer som bla Hollywood frembringer gør, at flere udvikler spiseforstyrrelser, og sulter kroppen hvilket igen, ikke er sundt. Du har ret i, at man tit glemmer de tynde piger, som er skabt sådan fra naturen, og de skal selvfølgelig ikke skældes ud. Sundhed er min kæphest, er kroppen sund uden at lide overlast på forskellige måder, så ser man smuk ud i mine øjne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er så klog min skønne Line. Og i den sidste ende synes jeg man skal se ud som man har det bedst. Hvis jeg har det bedst med at atbe mig og være en 34, betyder det jo ikke at jeg synes alle andre skal være det. Man skal jo bare gøre det er gør en glad :)

   Slet
 3. Det er meget sjovt du lige nævner det.. så det sjoveste den anden dag..

  tjek det ...

  http://www.youtube.com/watch?v=fVIs0D2acgw

  SvarSlet
 4. Jeg er plus sizeblogger, ikke nogen stor af dem, men håber måske en dag at blive det, fordi jeg synes det mangler!

  Mén, når man sidder og sammenligner disse 3 billeder, så ser Blondinbella jo tyk ud. Mén når det så er sagt, så synes jeg faktisk også hun ser mest almindelig ud og mest sund ud. Hun ligner alle os andre almindelige danskere, ja alle os andre almindelige kvinder.
  Jeg er som sagt plus size blogger, så jeg synes automatisk det er fedt der er nogle der viser nogle kurver! Flere af dem! Det skal ikke være et "tabu".
  Derudover så synes jeg også der skal være plads til de piger som vitterligt ikke gør alt for at holde sig i en størrelse 34, og som måske i virkeligheden æder for at tage sig på og i virkeligheden er glade som en størrelse 34.
  Det er jo i sidste ende ikke størrelsen der tæller, men hvordan man har det med sig selv. Om man er glad og tilfreds. Lykke er så meget andet end vægt, vil jeg våge at påstå!
  Og som Kia så fint sagde til morgen i Go' morgen DK, så burde denne debat slet ikke være her. For hvorfor skal det nu være unormalt at være en str. 40-42-44-46 ELLER en størrelse 34, hvis bare man er glad og tilfreds med sig selv?

  Stine
  www.bigfashionideas.blogspot.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er enig med dig i nogle af dine synspunkter. Men igen hopper kæden af for mig når man bruger udtrykket "almindelige kvinder" Om blondinbella, for jeg mener nu også Kenza eksempelvis er en almindelig kvinde.
   Kissie er lidt en anden sag. HUn udtaler hun elsker junk, men har truffet et valg at undvære det fordi hun gerne vil være slank.
   jeg mener ikke der kun skal "være plads" til piger i str 34 som bare ikke kan tage på (de kan jo faktisk reelt være usunde og leve af Mc D hver dag) Jeg synes bestemt også der skal være plads til piger som har VALGT at være slanke, ved at køre en sund livsstil med masser af motion. Jeg mener ikke der skal tales ondt om dem, ligeså vel som der ikke skal det om dem som har valgt den modsatte livsstil.

   Og ja i den sidste ende som du siger, skal man jo bare være glad :)

   Slet
 5. Jeg tror, det, der primært bliver taget afstand fra, er rigtig tynde piger. Altså usundt tynde. Ligesom det jo heller ikke bliver sagt, at det er sundt at veje 200 kg.

  Jeg ligger lige på grænsen til plus size, og selvom jeg hellere ville veje 10 kg mindre, så foretrækker jeg min nuværende str frem for en 34.

  Det er hele er jo heldigvis en smagssag, men jeg synes fx Elin Kling er for tynd - derudover kan jeg ikke rigtigt bruge hendes stil til noget. Forstå mig ret - jeg synes den er topfed, men meget af det hun går i ville ikke engang være pænt på en str 38... Så vil jeg hellere finde stilinspiration hos nogen, der har den samme kropstype som mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt enig ang. Elin Kling. Jeg synes efterhånden ikke hendes blog er en modeblog mere, men mere en blog om når der er direkte anorektiske billeder af hende. Jeg er så ked af, at så mange piger/kvinder ser op til hende, for hendes ideal er = sygelig tynd.

   Slet
  2. Miriam: Jeg melder mig ærligt som en af dem der synes Kling er flot! Jeg er ikke i fornægtelse, så jeg er udemærket klar over jeg aldrig vil komme til at se sådan ud. Men pæn det synes jeg hun er! Dermed ikke sagt der ikke er andre str der kan være pæne. Jeg følger mange forsk. bloggere i forsk. størrelser, som hver byder på noget forskelligt :)

   Slet
 6. Nu er jeg også en pige , der er godt i stand og er selvfølgelig med til at juble over der endelig er fokus på det. Men ja du har ret i det er ligeså nedladende overfor slanke piger og da Morten sagde kommentaren tænkte jeg først SÅ FEDT Morten!, men kom bagefter til netop at tænke på, jamen hov det går jo også den anden vej omkring. Jeg tror/håber han ærger sig over kommentaren efterfølgende, men tror måske også bare det var et udtryk for, at han slet ikke kunne forstå hvordan andre kunne skrive sådanne ting til Krøjby og Blondinbella. Ligemeget om man er tynd, tyk, eller midt imellem synes jeg det er fedt debatten bliver taget op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis er der problemet er for mig. Jeg synes det er så skidt at man godt må sige hvor "klamme" tynde piger er, men sikke et drama hvis man siger det om en stor pige....

   Slet
 7. Egentlig kan jeg slet ikke forstå, at man som bloglæser synes, at man har ret til at ydre sig om en bloggers vægt, når det handler om outfitbilleder og mode, og det slet ikke er det, indlægget handler om. Uanset om bloggeren er en str 34 eller 54. Det er da folks egen business, hvad de vejer og hvordan de ser ud. Jeg følger også med hos Gina Jaqueline, og hun får virkelig også nogle hug for sin krop, fordi mange mener at hun er for tynd, og jeg sidder bare og ryster på hovedet over, at folk synes, at de har ret til det. Bare fordi man vælger at offentliggøre outfitbilleder. Man ville jo aldrig gå hen til nogen på gaden og ytre sig om deres vægt, men der er vist andre regler i blogland, og det undrer mig. Fedt at du også tager emnet op:-)
  frkforsom

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg er temmelig sikker på dem der disser Gina i den sidste ende må være folk der sidder og er misundelige over hun har tabt sig! PÅ samme måde som dem der disser Krøjby har ondt i røven over hun har taget lidt på og faktisk har det fint med det!

   Slet
 8. Enormt enig med Frk Forsom, for hvordan kan andre bestemme, hvordan ens krop skal se ud? Hvordan kan andre tillade sig, at enten sige "spis lidt mere" eller "spis lidt mindre"? :)

  Jeg har aldrig betegnet mig selv som plus size blogger, men jeg er krympet i min tid som blogger, i bund og grund tror jeg ikke det er bloggens skyld - mere de almindelige mediers "skyld", vi er opflasket med skinny modeller og skuespillere osv. Men bloggen har da sikkert været med til det, for man ser sig selv på en hel anden måde på "dagens", eller jeg gør hvert fald, hurra for mindreværd, og det talte vi også om, da jeg var inde hos dig og blive nusset om :)

  Jeg ved godt hvilken krop min "hjerne" ønsker at være/blive, men det er bare ikke realistisk - for jeg elsker at spise. Men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg helst ville ligne Blondinbella, ikke noget jeg vil høre mig selv sige, men sådan er min tankegang. Hvilket jeg virkelig flover mig over. Dette betyder ikke, at jeg synes alle andre skal se som Kenza, for jeg går slet ikke op i andres kroppe. Det er bare min egen jeg er hård ved (suk) - jeg synes, det var fint, at tv2 tog det hele op i går, men jeg blev lidt harm over, at man ikke vælger mere bredt blandt bloggere fx en reel plus size blogger og en "skinny" blogger, også selvom kropsstørrelser er noget mærkeligt noget - synes det er svært at sige hvad der er normalt/almindeligt - nogle kroppe er bygget til en type udseende og andre osv. Der skal være plads til alle typer.

  Nu blev det et virkelig langt svar, men godt du tog det op :) Håber ikke jeg lyder for meget som en kælling.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det havde været interessant hvis Tv2, ud over Kia og Katrine som er ret almindelige, også havde haft en RIGTIG plus-size-blogger og en skinnyblogger, for at få noget mere bredde på problemstillingen.

   Slet
  2. Skønne June.... Vi er jo bare så enige her. Jeg går ikke og tænker at alle andre bør få en slankere krop. Det er så individuelt. Men ligesom dig, skal jeg være helt ærlig, ville jeg gerne hoppe i en str 34 hver gang :)

   Slet
 9. Nu bliver jeg også nødt til at melde mig på banen... Jeg synes det er frygteligt at nogle mennesker kan finde på at skrive så onde ting om andre - lige meget om det handler om hudfarve, vægt eller andet overfladisk. Men jeg synes det er lidt sjovt at man snakker om at tynde piger ser syge ud, men ingen nævner at f.eks. mavefedt er noget af det mest usunde.

  Jeg er også lidt ked af det der med ''sådan ser rigtigte kvinder ud'' så fordi jeg er en str. 34, ligner jeg ikke en rigitg kvinde? Kvinder som Christina Hendricks, Scarlet Johansson, Marilyn Monroe er det som mange betragter 'kvinder med former' - og dem vil jeg gerne ligne. Men ligesom june, har jeg ikke lyst til at ligne Blondinbella - det er pinligt at indrømme men hvis jeg kan undgå mavefedt, så gør jeg det gerne og ikke kun af æstetiske grunde.

  Sanne, jeg har sagt det før, jeg synes du har den flotteste krop. Du har former men du har også en meget smal talje - det er både sundt og smukt! Jeg håber ikke jeg fornærmer nogen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er vist rigtig meget enige her. Og faktisk tror jeg tit man gerne vilhave hvad man ikke har. Jeg er desværre ikke tosset med mine former, ville elske at have smalle hofter. men det får jeg vist aldrig :)

   Slet
 10. Jeg synes, at I, Milana og June, er modige og seje fordi I tør skrive de grimme tanker, man nogle gange kan have. Og som du pointerer June, så er jeg egentlig ret ligeglad med andres kroppe, men jeg ved virkelig også godt, hvordan jeg helst selv vil se ud. For mig er det vigtigste, at jeg er sund og stærk. Jeg er så småt ved at indse, at jeg aldrig bliver slim (jeg vil gerne undgå at bruge ordet tynd, for hvis jeg ikke er tynd, er jeg så tyk? Det synes jeg ikke). Min krop er bygget med hofter og røv (er en god gammeldags pæreform, haha) og min krop buler ind og ud her og der og alle vegne - f.eks. har jeg en smal talje. Selv hvis jeg tabte mig 10 kg. ville min mave aldrig blive som Kenza's - jeg er bare ikke bygget til det.


  Jeg er af den overbevisning, at kropsidealet har ændret sig gennem de sidste 10ish år. Da jeg var teenager var det filmstjerner og popmusikere der var "in" og ikke modeller som det er i høj grad i dag. (ellers også er jeg bare flyttet fra provinsen hvor kropsidealet er anderledes end i byen?) Britney Spears var slank, ja, men hun havde også bryster. Det kropsideal, kan jeg huske, jeg synes var hårdt at have som teenager - for hvordan kunne man både være slank og have OK store bryster (og jeg var en fladbarmet teenager, så jeg var meget fokuseret på at få bryster, haha). Så kom heroin chick looket, og kropsidealet ændrede sig over i retning af den slanke model kropstype, vi ser i dag. Så den "idealiserede" kvindekrop er i dag skrumpet en størrelse eller to ind, er mit bud. Hvor det i min teenagetid var filmstjerner er det idag modeller, der sætter standarden. og mit bud er, at filmstjerner er lige det ældre, og er lidt større end (mange) modeller som er 16 - 17 år og det mindre.

  Jeg synes, de er smukke - og jeg ser dem som kvinder, men jeg savner nogle gange et mere nuanceret syn på kroppen - at man ikke er "in" hvis man er en str. 38 - 40 - så er det altså for vidt! så derfor synes jeg, det har været tiltrængt med denne debat. (Men derfor skal man ikke sige/skrive at slanke kvinder er klamme/ukvindelige/usunde etc.)
  Jeg kunne i øvrigt godt tænke mig at debatten også handlede om kropstyper fremfor størrelser. For det er mere kropstypen end det er størrelsen
  Det er nemlig den slanke modelkrop, der er moderne, og som man ser æstetiseret overalt - og ikke den kurvede kvindekrop (pæren og æblet, - bananen?)


  og derfor bliver jeg glad når Scarlett Johansen, Marylin Monrow mf. bliver hyldet som "rigtige kvinder" - for dem kan jeg identificere mig med. Jeg kan ikke identificere mig med modellerne - hvor gerne jeg end vil - men det betyder samtidig ikke, at jeg (i bitter misundelse) ser ned på dem, der bygget slim - jeg tænker, at de er heldige fordi de har en moderne krop, det er idealet lige nu, moden passer til dem, de kan gå i næsten hvad de vil etc.

  Min krop er egentlig fin og flot, og jeg godt tilfreds - den er bare umoderne.
  Giver det mening?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dit fne og lang indlæg, jeg tror du har meget ret i dine synspunkter.
   Efter der i årene løb er kommet meget større fokus på mode og couture, gør det nok at alle... Også skuespillerne og sangerne nu vil ligne modellerne for at tøjet sidder ligesådan på dem.

   Slet
 11. * jeg skriver kropsidealet har ændret sig gennem de sidste 10ish år - det har selvfølgeligt ændret sig gennem mange, mange flere år - men jeg har selv lagt mærke til en forandrign i min egen levetid. (og det var min pointe)

  SvarSlet
 12. Jeg er "tynd" og har altid været sådan. Jeg "kan ikke" tage på, selvom jeg prøver. Nogle gange synes jeg at jeg ser for tynd ud, men jeg VED at det normale for mig, er at være tynd, for det er bare sådan min krop ser ud.
  Jeg har tit hørt (altid fra piger/kvinder, aldrig fra mænd) at jeg er for tynd eller "spiser du nu nok", osv osv. Jeg bliver irriteret og nogle gange ked af det, når jeg hører folk sige sådan noget - for det her er jo sådan JEG ser ud, og hvorfor skal folk blande sig i det, og på en så grænseoverskridende og negativ facon, sådan som man typisk kun taler til dem der er tynde og ikke dem der er overvægtige. Hvorfor er det lige blevet normalt & acceptabelt bare at slynge kommentarer ud til én man synes er for tynd - det er da totalt ufølsomt og unødvendigt. Hvis man ikke har noget positivt at sige, så lad dog vær med at sige noget, måske med mindre man bliver spurgt direkte.

  Tak for et godt blogindlæg

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ligepræcis for en som dig min pointe var. Hvorfor er det tilladt at "disse" dig? Bare fordi din krop er "idealet"?? Jeg synes det er SÅ forkert!
   Tak for din kommentar :)

   Slet