lørdag den 14. januar 2012

Kamerahjælp???



Går lidt med tankerne om at sælge mit G12. Har faktisk også en køber til det. Det er egentlig et rigtig godt kamera, som tager fine billeder og er kompakt og nemt at have med. Netop den kompakte størrelse var en af grundene til mit valg faldt på det.
Der hvor jeg kan mærke jeg har brug for et spejlrefleks er til mine outfitbilleder. Når jeg ser billeder hos mange af jer andre synes jeg bare der er en forskel. Mit primære fokus er, at jeg gerne vil kunne tage billeder med sløret baggrund, og det har jeg ikke kunne finde ud af med det jeg har nu. Overvejer et Canon  450D som Christina fra Passionsforfashion.dk bruger, for hendes billeder er simplethen så flotte. Så vil jeg købe mig en "fotografi for dummies" bog, så jeg kan få sat mig ordentligt ind i tingene.
Så folkens..... HJÆLP?? Hvilket kamera bruger I og hvad tror I skal jeg have? Ved jo I er så kloge så er sikker på I har nogle gode bud :)

//Sanne

18 kommentarer:

  1. Jeg har et Canon 500D, som jeg er ret glad for. Jeg er super glad for det, selvom det har en masse funktioner jeg endnu ikke kender(har ikke tålmodighed til at læse en manual).
    Jeg vil også gerne lære at lave den sløret baggrund.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg hælder meget mod 500d.

      Hvad jeg kunne forstå på christina fra Passions for fashion bruger hun et 50mm 1:1.8 objektiv som giver dne slørede baggrund :)

      Slet
  2. 50 mm 1,4 er en god portræt linse
    50 mm 1,8 er også god men den er lidt billigere end den øverste. De er rigtig gode til at tage billeder med sløret baggrund. Tror de fleste bloggere kører med 50 mm 1,4 :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak for dit svar. Har også spurgt Christina og hun bruger 50mm 1:1.8 objektiv :)

      Slet
  3. Mht til den slørede baggrund - det kommer mere an på objektivet end kameraet. Som Kim-Linh rigtig nok skriver, så skal du ud i en 50 mm-ting. Det er det, de fleste bloggere bruger for at opnå den slørede effekt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det :)

      Jeg har som sagt spurgt Christina som ganske rigtig bruger 50mm 1:1.8 objektiv så sådan et må jeg ha :)

      Slet
  4. Canon EOS 600D er det som bor hos mig :) Det er et rigtig godt kamera, hvor der er drejeskærm, så man kan se sig selv i billedet, hvis man tager outfitfotos med stativ fx ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej søde du. Nu fik du mig jo lige til at overveje 600D pga skærmen, for jeg ved jeg vil savne min drejeskærm på det gamle :)

      Slet
  5. Jeg har et Canon Eos 1100D som er rigtig let at finde ud af :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for dit input. Jeg ved ikke meget om kameraer, 1100d vil jeg lige se nærmere på :)

      Slet
  6. Hej Sanne.

    Måske er det mere et billedbehandlingsprogram der kan give effekterne.
    Jeg er selv ret ferm i CS4 (Adobe Photoshop)......
    Du kan købe billige Canon EOS 30 eller 40 i den blå avis......de er super....har selv et :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Photoshop står også højt på min ønskeliste ;)

      Slet
  7. Jeg bruger tit min iPhone 4s'er til at ta billeder - især af smykker og mad osv. og ellers Nikon s8100 til det samme, men også outfitbilleder, som ikke er et spejlrefleks men har et fantastik fokus. Nikon D5100 er et fantastik spejlrefleks.

    SvarSlet
    Svar
    1. Nikon har jeg aldrig prøvet, har bare altid brugt Canon, det er det med vanerne ikke? :)

      Slet
  8. Ja jeg tror jeg er der nu hvor jeg bare skal vælge mellem 500d og 600d..... what to do??

    SvarSlet
  9. Man kan ik dreje skærmen på 500d, kun på 600d.... Er lidt hooked på den lige nu :)

    SvarSlet
  10. Hvis jeg var dig ville jeg vælgge 600D, jeg har 550D og er meget glad for det, men jeg ville bestemt ikke have noget imod der sad drejeskærm på ;)

    SvarSlet
  11. Jeg låner min boys kamera och det er en nikon D5100, mener jeg det hedder. Det synes jeg er et riktigt godt kamera. :) Sen har vi et andet objektiv til som ikke er originalobjektivet.

    SvarSlet